березня 14, 2015

«Героям Небесної Сотні»


У школі 20 лютого проведено загальношкільну  лінійку, присвячену  пам’яті  Героїв Небесної Сотні,  під  час   якої   відбулася   спільна молитва  священика   разом з учнями та працівниками школи.

З учнями  початкових класів  було  проведено урок  Памяті, на тему
 «Пам’ятаймо ! Не забудьмо! Кожен клас  запалював свічку  під звуки вірша:
                                        «Свічки  горіли – небо у імлі»
І пташка  день сльозилася  самотня»
Герої не  вмирають на Землі
Смерть  ворогам!
І честь!Небесній Сотні!
   Учні також читали  вірші,  переглянули  відеофільм. Вшанували  пам'ять  загиблих  хвилиною мовчання . З уроку  був зроблений висновок, що ми  не маємо права забути , якою ціною нам дістався  шанс  збудувати  нову Україну.
 А значить, треба зібрати  усю  мужність і витримку  аби  не опустити  руки і нарешті здобути незалежність, шлях  до якої, на жаль, рясно политий кровю наших героїв.


    У 5 класі вшанування  памяті героїв Небесної Сотні пройшло у   формі виховної бесіди на  тему  «Герої не вмирають «. Класний  керівник Бричка М.П. коротко нагадала учням про мету зібрання та жахливі події Революції Гідності,  Євромайдану 2013-2014рр. Діти читали та цитували тематичні вірші. Бесіда закінчилась хвилиною мовчання на честь вшанування памяті загиблих на Майдані.

До Дня пам’яті  Героїв  Небесної  Сотні  учнів 7 класу  провели   просвітницьку годину  на тему «А сотню вже зустріли небеса…».
 


Під  час даного заходу  після молитви переглянули презентацію.  Учні  читали  вірші,  присвячені  героям  Небесної  Сотні. Згадали наших земляків, які полягли на Майдані.

Восьмикласники  разом із  класним  керівником  Глад  Н.В. провели  урок  пам’яті « Небесну сотню,Господи, прийми», присвячений   річниці   Майдану. Хвилиною  мовчання учні вшанували героїв Небесної  Сотні. Переглянули відео-презентацію «Молоді ангели», прослухали пісні,   написані на честь героїв.  Школярі ділилися   роздумами про події на Майдані. 


Учні 9 класу під керівництвом класного керівника провели урок мужності «Реквієм. Ми пам’ятаємо». Під час уроку були згадані і, наче, знову пережиті події річної давності Майдану. Напередодні було продемонстроване відео “Зима, що нас змінила”. Під час уроку учні мали змогу продемонструвати літературні доробки народної творчості, які були створені під час та піcля кривавих подій. Також  учні 9 класу вшанували пам’ять загиблих героїв зі свого регіону хвилиною мовчання та більше ознайомилися з їхніми  біографіями. Був зачитаний уривок з книги А.Юркевича Моя революція. Спогади та проведений диспут на тему: “Аби їх смерть не була марною”.







              Конкурс на кращого читця віршів "Герої не вмирають"



                                   Презентація книги 

            "Небесна сотня. Аналогія майданівських віршів"


До антології "Небесна сотня" увійшли вірші понад двохсот сучасних українських та інших письменників, а також непрофесійних авторів про революційну боротьбу українців протягом листопада 2013- лютого 2014 років проти тиранічної влади.


 


 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар