листопада 23, 2017

Захоплююча поїздка у Збараж і Вишнівець

17 листопада учні 6,7, 8 класів разом з класними керівниками та адміністрацією школи вирушили у захоплюючу мандрівку до м. Збаража і смт. Вишнівця. Незабутні враження залишилися після відвідин Збаражського замку. Учні дізналися про історію його спорудження. Неймовірною красою та величчю вразив відвідувачів зал. Де була виставка дерев’яних робіт талановитого скульптора з Тернополя Володимира Лупійчука.

Проте, мабудь найцікавіше і найбільш моторошно було у підвалах палацу. Тут розташована експозиція знарядь тортур інквізиції. У темних коридорах, які ведуть в нікуди, окрім стільця відьми є весь арсенал, який відбиває жорстокість середньовіччя.
Учні відвідали батьківщину легендарного засновника українського козацтва Дмитра Байди Вишневецького- Вишнівецький палац, побудований у ХVIII століття. На жаль колишній інтер’єр і мистецькі витвори не збереглися, але і досі це цікава споруда.
День закінчувався, пора було повертатися додому. Втомлені, але задоволені мандрівники сідали в автобус. Всього один день, а скільки нового і цікавого вони побачили і дізналися! Ця подорож була дуже захоплюючою і залишила у їхніх серцях незабутні враження.





Немає коментарів:

Дописати коментар