березня 28, 2018

Екскурсія Глиняни

У житті християнина має бути час на молитву та при задуму над своїм життям. Одним із способів для здійснення цих практик є відвідування святих місць.
Незабутнє паломництво 17 березня здійснив педагогічний колектив Ладичинської школи з парохом отцем Романом Зощуком на Львівщину с.Глиняни. унікальною святинею цього відпустового місця є ікона Розп’яття Христового, яка перебуває у храмі Отця Миколая, розпис якого на початку 90-х років після майже 40 річної вимушеної перерви(закриття) почав само відновлятися. Фахівці неспроможні пояснити такий само розпис храмових стін.

Ікона, яка знаходиться у храмі в 1936 р. в чудесний спосіб само відновилася. З цього часу і дотепер люди прибувають на молитву, отримуючи багато ласк і навіть оздоровлень. Під час Святої Літургії, яку відслужив о. Роман кожен мав можливість приступити до сповіді та Святого Причастя. Після богослужіння відбувся чин Соборування та молебен до Глинянської чудотворної ікони Розп’яття Христового, під час якого кожен роздумував про страсті та відкуплення, а також мав можливість доторкнутися до цієї ікони.
На завершення прощі парох церкви отець Андрій Лукачик коротко розповів не тільки історію ікони Розп’яття, але й самих Глинян.



Немає коментарів:

Дописати коментар