листопада 28, 2019

Семінар-практикум

      22 листопада 2019 року у закладі відбувся районний семінар-практикум педагогів-організаторів, практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Профілактика та подолання синдрому професійного вигорання педагогів».
Метою семінару було ознайомлення педагогічних працівників з особливостями професійного й емоційного вигорання педагога та визначення шляхів його профілактики й подолання, сприяння емоційному розвантаженню, підвищення рівня самооцінки та самоповаги, практичні поради щодо боротьби з професійним та емоційним вигоранням.
     Учасники семінару ознайомились з такими поняттями як «стрес» та «емоційне вигорання», його основними причинами та симптомами, створенням умов для психологічного розвантаження. Також отримали практичні рекомендації щодо розвитку вмінь та навичок подолання негативних наслідків стресових ситуацій. Під час тренінгового заняття цікавими були вправи, які сприяли емоційному розвантаженню педагогів. Наприкінці кожен учасник по черзі дарував один одному позитивні емоції і побажання хорошого настрою на весь день.
Захід пройшов у атмосфері творчої співпраці, взаєморозуміння та партнерства.
















Немає коментарів:

Дописати коментар